Грижа за кожата през зимата

Грижа за кожата през зимата

През зимата студът, снегът, вятърът и постоянните вариации в температурата изсушават и дехидратират кожата, създвайки усещане за дискомфорт при всички типове кожа, но най-вече при сухата и чувствителна кожа. В резултат на това, кожата се чувства обтегната и суха, а е възможно да се появи и сърбеж.

За да се справим с предизвикателствата на сезона, трябва да съобразим ежедневната си грижа. Вижте съветите на нашите експерти за идеалната програма през зимата.

Почиствайте нежно

Със или без грим, важно е да почиствате кожата си всяка вечер, а през зимата за кожа, склонна към дехидратация, препоръчваме да го правите с продукт без изплакване. Минете леко с обилно напоен памучен тампон по цялото лице без да търкате и ще усетите кожата си чиста и свежа, но няма да е опъната и пресушена.

Третирайте дехидратацията

Липсата на вода в кожата е проблем, който може да се появи дори при мазната кожа през зимата под влиянието на студ, вятър, силно отопление. За моментално усещане за комфорт, нанасяйте по 4 капки от Чистата активна молекула Алое вера сутрин и вечер.

Успокоявайте чувствителността

Рязките и чести промени в температурата понякога водят до зачервяване и чувствителност, които можете да третирате с Чистата активна молекула Еноксолон. Няколко капки сутрин и вечер, нанесени върху проблемните зони, ще успокоят бързо раздразнението на кожата.

Изберете богат крем

За да подсилите бариерната функция на кожата, кремът за лице, който използвате през лятото, вероятно няма да е достатъчен. През студения сезон кожата има нужда от хидратиращ крем с по-богата текстура и по-високо съдържание на масла. Ако кожата ви е смесена към мазна, през зимата можете да използвате Универсалния хидратиращ крем, а нормалната към суха кожа ще се чувства най-добре с Богатия хидратиращ крем.

Може също да ви хареса: