От кошера до кожата: Чиста активна молекула Прополис

От кошера до кожата: Чиста активна молекула Прополис

 

 

Как формулираме Чистата активна молекула Прополис? Откъде идва нашият прополис? Как се добива той? Нека да ви заведем на обиколка из Франция, за да ви покажем стъпките в производството на нашата Чиста активна молекула Прополис: от кошера до кожата.

Стъпка 1: Избиране на прополис

Прополисът често може да бъде открит в продукти за грижа за кожата или в аптеки и дрогерии.

Първата стъпка в създаването на Чистата активна молекула Прополис е изборът на тази конкретна съставка, известна със своите антибактериални, пречистващи и успокояващи свойства. Формулирана със 100% естествена и високо ефикасна активна съставка, Прополисът е изключително подходяща молекула както за кожата на тийнейджъри, така и за третиране на несъвършенства при възрастни.

Прополисът е безценна, естествена съставка, която се намира в пчелните кошери. Създават я пчелите, смесвайки смолисти вещества, които събират от кората и пъпките на определени растения и дървета, като топола, бреза и върба. Прополисът има множество функции в кошера – например, като хоросан за запечатване на пукнатини или като дезинфектант за обезпаразитаяване на кошера.

Започваме френската си обиколка в лабораториите ни в Екс ан Прованс с екипа от отдела, отговарящ за съставките. За да подберем най-концентрирания и ефикасен прополис и същевременно да гарантираме зачитане на пчелите и тяхната среда, обърнахме се към Greentech Group. Като пионер в растителната биотехнология, те разработват високотехнологични активни съставки от растителния, морския и микробния свят. Визията им е базирана на иновации за човешкото благосъстояние и здраве и запазване на биоразнообразието чрез устойчиви и справедливи партньорства с местни производители.

Прополисът, използван в Чистата активна молекула Прополис е със сертифицирано органичен произход от пчеларски кооператив. Кооперативът е базиран във Волвик, в Регионалния природен парк на вулканите в Оверн (Parc naturel régional des Volcans d’Auvergne). Съставката се добива от около двадесет сертифицирано органични пчелари в различни райони на Франция. Работата с кооператив означава, че интересите на производителите се поставят на първо място. Целта е да се популяризират продуктите от френски кошери, да се защитят пчелите, да се наложи етичен и справедлив подход, който позволява на производителите да контролират цената и да се насърчават младите и новостартиращи пчелари.

Стъпка 2: Производство и събиране на прополис

Как се събира нашият прополис?

За да разберем процеса се срещнахме с Ив, един от пчеларите, който събира прополиса, използван в Чистата активна молекула Прополис.

Посетихме го в пчелната му ферма в сърцето на региона Шан де Пюи, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Там той работи в хармония с природата и своите пчели в над 400 кошера, осигурявайки изключителни условия, далеч от интензивното земеделие. Богатата и специфична планинска флора осигурява уникална диета за пчелите, като например сладки кестени, теснолистна върбовка, скабиоза и детелина.

За Ив отклеждането на пчелите и кошерите не е просто професия, а истинска страст и той се описва като „пастир на пчели“, вместо пчелар. Неговата страст и експертиза гарантират, че ценният му прополис е с изключително високо качество.

Какъв е процесът на събиране на прополиса?

За да събере прополиса, Ив поставя мрежи от пчелна пита върху всеки кошер. След това пчелите запушват дупчиците с прополис, за да спрат теченията и да предотвратят влизането на натрапници или бактерии в кошера.

После Ив има деликатната задача да премахне всичкия прополис на ръка от 400-те кошера във фермата си. След като пчелите оставят прополиса върху мрежичките, за да може да бъде събран те внимателно се изваждат от кошерите, като се полагат големи грижи за тях.

Ив започва с почистване на прополиса на ръка, за да премахне всякакви примеси, като крила на пчели или парчета дървесина. Веднъж изчистен, прополисът се съхранява във фризера, за да се обезпаразити биологично, преди да бъде изваден и вакуумиран за запазване на всичките му ползи.

Кооперативът събира на едно място прополисът от всичките си 35 пчелари и го изпраща към Greentech.

Стъпка 3: Извличане на активната съставка от прополис

Следващата ни спирка е Сен-Бозир, на няколко километра от Клермон-Феран в Централна Франция. Тук в лабораториите на Greentech, нашият прополис се анализира дали отговаря на стандартите за качество. След това съставката се произвежда от Едвиж, ръководителката на Лабораториите за разработка и анализи, и нейния екип във „Фито лабораторията“.

За извличане на активните съставки от прополиса – с максимум активни молекули за по-ефикасен продукт – суровият прополис се поставя в биоетанол, разтворител от растителен произход, произведен от пшеница. Този нов начин за извличане на активната съставка от прополиса позволява:

По-добра концентрация: по-добрата екстракция осигурява по-високо съдържание на полифеноли

Полифенолите са органични молекули, които са често срещани в растителното царство и са известни със своите изключителни антиоксидантни свойства. Съдържащи се във високи количества в прополиса, полифенолите помагат в борбата срещу прекомерното образуване на свободни радикали (които ускоряват стареенето) и също така предпазват сквалена от окисляване.

По-добра ефикасност: два пъти по-ефективен срещу Cutibacterium Acnes, бактерията, отговорна за акнето

След филтриране на неразтворимите частици и изпаряване на всичкия биоетанол, екстрактът се концентрира и стабилизира в козметична основа на растителна основа. Тази стъпка също така елиминира необходимостта от консерванти в нашите формули.

Активната съставка се анализира финално, за да се провери съдържанието на активната молекула. Активната съставка вече е готова и органично сертифицирана!

Стъпка 4: Формулиране на Чистата активна молекула Прополис

Обратно в Южна Франция, в Екс ан Прованс, нашият екип за разработка формулира Чистата активна молекула Прополис в лабораториите на Etat Pur.

Екипът разработва наистина ефикасен продукт с отлично качество и оптимална безопасност, използвайки активната съставка от прополиса, извлечен в Greentech, и други съставки. За целта се извършват проучвания за стабилността на съставките и съвместимостта им с опаковката, както и оценка на безопасността на продукта.

След като екипите намерят формула, която е едновременно приятна за употреба и стабилна, преминаваме към това, което наричаме „индустриално транспониране“. Тази стъпка помага на нашия екип за разработка да гарантира, че увеличаването на галеновата формула за промишлено производство няма да повлияе на органолептичните качества на продукта, като усещането или ефикасността му.

Обратно в Южна Франция, в Екс ан Прованс, нашият екип за разработка формулира чистия активен прополис в лабораториите на Etat Pur.

Екипът разработва наистина ефективен продукт с отлично качество и оптимална безопасност, използвайки активната съставка от прополиса, извлечен в Greentech и други съставки. За целта се извършват проучвания за тяхната стабилност и съвместимост с опаковката, както и оценка на безопасността на продукта.

След като екипите намерят формула, която е едновременно приятна и стабилна, преминаваме към това, което наричаме индустриално транспониране. Тази стъпка помага на нашия екип за разработка да гарантира, че увеличаването на галеновата формула за промишлено производство няма да повлияе на органолептичните качества на продукта, като усещането или ефикасността му.

След като тази стъпка бъде финализирана, индустриалното производство на продуктите може да започне в нашето производствено предприятие в Екс ан Прованс. След това всяка формула се пакетира.

Стъпка 5: Дистрибуция на продуктите

След това продуктите се съхраняват в нашия логистичен център в Дижон, Франция, откъдето се доставят до всички точки на продажба по света.

В допълнение към Прополиса, Etat Pur предлага пълна програма за грижа за кожа със склонност към омазняване, несъвършенства и акне.

За почистване, изберете между Почистващия освежаващ гел и Освежаващата мицеларна вода.

За третиране, при локализирани пъпки и черни точки – Салицилова киселина 2% или Цинков глюконат 3% при излишно омазняване.

За хидратиране използвайте Матиращ гел сутрин, когато искате да матирате омазняването през деня и Лек хидратиращ крем вечер. Ако омазняването не е обилно, използвайте Лекия хидратиращ крем сутрин и вечер.

Може също да ви хареса: