Прополис при кожа със склонност към акне и повяхнал тен

Прополис при кожа със склонност към акне и повяхнал тен

Мед, восък, пчелно млечице, прополис… Кошерът изобилства от съкровища, търпеливо сътворени от пчелите. Естествени активни съставки, които подсилват имунната система, помагат ни да третираме малки рани… и ни лекуват! Прополисът е отличен пример за гениалността на пчелите. Това вещество, събирано и преработено от пчелите, носи своите ползи за повяхнала кожа със склонност към образуване на акне и черни точки. Антисептично и пречистващо, то успокоява и кожния дискомфорт.

Произходът на прополиса

Прополисът често може да бъде открит в продукти за грижа за кожата или в аптеки и дрогерии. Той обаче не е активна съставка, произведена в лаборатория, а естествена таква.

Думата “прополис” се формира от две древногръцки думи: “про”, което означава “пред, отпред” и “полис” – “град”. Пчелите използват това вещество, за да запълнят дупките в кошера си и да предотвратят външни атаки и развитието на бактерии и плесен. И благодарение на техните усилия можем да добиваме прополис.

Прополисът е вискозно вещество, което пчелите обикновено събират от пъпките на дървета. Най-често се среща по смърчове, елши, брези, дъбове и особено тополи. По време на събиране, пчелите модифицират това вещество, като го смесват със слюнчените си секрети. След това тази смола ще се използва като покритие върху стените на кошера, за да го предпази от бактерии и плесен.

Едновременно с антибактериално, антивирусно и антигъбично действие, прополисът се използва от древността при лечение на респираторни заболявания и за заздравяването на рани. Днес, той се използва най-вече заради ползите си върху кожата. Отлично лекарство е срещу акне, несъвършенства и повяхнал тен.

Как действа прополисът, за да направи кожата по-красива?

Със своите противовъзпалителни, антисептични и дори антиоксидантни свойства, прополисът е една от онези активни съставки, без които не можем. Препоръчва се най-вече за мътен и повяхнал тен със склонност към несъвършенства и акне.

  • Пречиства кожата, защото прополисът има отличителни антибактериални качества. Положителното действие срещу несъвършенства при смесена към мазна кожа бързо се проявява.
  • Спомага регенерирането при заличаване на белезите от пъпки и несъвършенства.
  • Успокоява зачервяването и усещането за дискомфорт.

Обновете кожата с прополис

За всички останали, прополисът има лечебни, антибактериални, антисептични и пречистващи свойства, които могат да се прилагат дори и върху скалпа.

А върху лицето? Прополисът е съставка, която често присъства в козметичните формули.

Най-добрият начин да се възползвате от прополисът е да включите Чистата активна молекула Прополис в програмата си, сутрин и вечер, за поне 3 седмици и да се радвате на видимите и трайни резултати. Разбира се, най-добрият прополис за кожата е този от сертифицирано органичен произход и с доказано качество. Ние от Etat Pur избрахме френски кошери в Оверн.

Може също да ви хареса: