Как да подготвиш кожата си за слънцето?

Как да подготвиш кожата си за слънцето?

Каква е правилната подготовка на кожата ти за придобиване на тен през цялата година?

Винаги е добре да сте подготвени преди излагане на слънце, тъй като UV лъчите имат постоянно влияние върху кожата ви, независимо дали е лято или зима. Дори снегът, със своята интензивна отразяваща сила, прави слънцето особено опасно за кожата.

За да постигнете мечтания бронзов тен е необходима определена хигиена на начина ви на живот. Естествената подготовка на кожата ви за слънцето започва с грижата за вашата диета:

Обогатете диетата си с антиоксиданти като включите червени, оранжеви, жълти, лилави плодове и зеленчуци, които помагат в борбата с оксидативния стрес, генериран най-вече от слънцето.

Започнете приема на добавки с витамини под формата на хапчета или ампули: витамин Е осигурява допълнителна доза антиоксиданти, докато витамин С, освен антиоксидантното си действие, предотвратява появата на кафяви петна, свързани с UV лъчите.

Също така помислете за козметични продукти, които помагат за подготовката и удължаването на естествения тен. Започнете да ги използвате няколко седмици преди излагане на слънце.

Няколко дни преди излагане на слънце: започни отначало!

През цялата зима кожата ви е била покрита от всички плътни дрехи, които са я топлели през студения сезон. Същевременно тя е била изложена на замърсяване, температурни промени, студен вятър, дехидратация и липса на светлина (вижте нашата статия за грижата за кожата си през зимата).

Какви са другите тайни за мечтания тен? Ексфолиране и хидратация!

Една-две седмици преди вашата лятна почивка направете нежено ексфолиране на лицето и тялото си. Това ще помогне за премахването на мъртвите клетки от епидермиса. Също така бихте могли да направите пилинг на лицето с гликолова киселина, но бъдете внимателни. Необходимо е пилингът да се направи достатъчно дълго време преди излагането на слънце – най-малко 15 дни преди това.

След всяка ексфолираща сесия хидратирайте лицето и тялото си с подходящ крем и хидратиращ лосион за тяло за вашия тип кожа.

Всички искаме да се излежаваме на плажа под слънчевите лъчи от сутрин до вечер. Нали затова са ваканциите в крайна сметка? Нашата кожа обаче има какво да каже за това: продължителното и интензивно излагане под жаркото обедно слънце е забранено (вижте нашата статия за действието на слънцето върху кожата).

Какво е необходимо да направите за кожата си след плаж?
Освежаване, успокояване и възстановете! Хидратирайте кожата си с хидратиращ лосион за тяло.

Може също да ви хареса: