Чиста хидратация през зимата

Чиста хидратация през зимата

Защо е важна хидратацията?

Водата е около 70% от телесната ни маса, като между 7 и 8 литра се съдържат в кожата. Запазването на водата в кожата е основна роля на хидратиращия продукт, за да поддържа баланса и здравето ѝ. Кожата на лицето и шията е по-чувствителна и изложена на агресивните фактори в околната среда. Подходящият хидратиращ крем подсилва бариерната функция на роговия слой, който я предпазва от тези фактори. В тези зони клетките се обновяват по-бързо отколкото в други части на тялото. Затова кожата там има нужда от ежедневна хидратация, за да поддържа ритъма си на регенериране и да се грижи за здравето на новите клетки. С редовното нанасяне на хидратиращ крем намалява риска за дисбаланс и развиване на кожни проблеми, като сухота и дехидратация или прекомерно омазняване и несъвършенства.

Как се отразява зимата на кожата?

Когато температурите навън се понижат и се появят сняг и вятър, кожата започва да става по-суха и опъната от обичайно. Виновни са както студеният въздух, така и ниската влажност навън и на закрито при засилено отопление. Не помагат горещите душове, които раздразват още повече роговия слой, нарушават бариерната функция и водят до сухота, сърбеж и дискомфорт. Правилната хидратация през зимата е много важна, за да може кожата да се справи в тези екстремни условия.

Чиста хидратация от ETAT PUR

Сред продуктите за хидратиране на ETAT PUR ще намерите идеалния баланс на подхранване и хидратация, съобразен с нуждите на кожата и със сезона.

Богат хидратиращ крем

 

В Универсалния крем ще намерите перфектния баланс на масла за подхранване и хидратация. Затова и го наричаме „универсален“ – подходящ е за всеки тип кожа в различните сезони през годината. Нормалната кожа може да разчита на него целогодишно. Смесената ще го оцени през зимата, когато иска повече подхранване и защита, а сухата кожа – през лятото, когато топлината предполага употребата на по-леки и ефирни кремове. В този крем се съдържат течни масла от маслина, соя и слънчоглед, както и глицерин, фосфо- и гликолипиди и восъци от жожоба и мимоза за омекотяване. Кожата се чувства по-спокойна, хидратирана и мека. Кремът може да се използва като хидратираща маска в моменти, в които кожата има спешна нужда от хидратация и успокояване – просто нанесете обилно количество и изчакайте 15 минути, след което нежно попийте излишното.

Лек хидратиращ крем

Лекият крем е отличен избор за смесената кожа целогодишно и за мазната кожа като нощна грижа и през зимата. В по-топлите дни, този крем е добро решение за нормалната кожа, за да избегне омазняване. Той съдържа най-лекото и некомедоногенно растително масло – от слънчоглед, заедно с глицерин, ксилитол и биозахаридна гума за повишаване на хидратацията на повърхността. В него има и фруктоолигозахариди за регулиране и запазване на естествения баланс на защитната кожна флора. Ефирната му текстура не води до омазняване, но същевременно гарантира дълготрайна хидратация.

Матиращ гел

При мазната и проблемна кожа може да се наложи избягването на масла, които е възможно да доведат до прекомерно омазняване и образуване на несъвършенства. Затова и в некомедоногенната формулата на Матиращия гел няма нито едно масло. В него се съдържат глицерин и биозахарид за повишаване на хидратацията на повърхността на кожата, както и минерална силика, която абсорбира излишния себум и матира през целия ден. Този свеж гел се грижи дългосрочно за балансиране на производството на себум чрез медния сулфат в състава, отговорен и за светло синия цвят на продукта. През зимата дори мазната кожа най-често ще се нуждае от по-богат крем, но през лятото Матиращият гел ще е незаменимо спасение за контрол на омазняването през деня.

Ако се нуждаете от персонализиран съвет, попълнете нашата онлайн диагностика за препоръка на подходящи продукти или се свържете с нас за консултация.

 

Може също да ви хареса: