Факти за хиалуроновата киселина

Факти за хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина присъства естествено в организма и е един от основните компоненти на дермата. В кожата се намират 50% от хиалуроновата киселина, налична в организма (по-малката част е в епидермиса, а по-голямата – в дермата).

Хиалуроновата киселина играе изключително важна роля в хидратацията, тонуса и еластичността на кожата. Тъй като е една истинска „молекулярна гъба“, тя може да попива и задържа над 1000 пъти повече вода от собственото си тегло.

Хиалуроновата киселина в кожата се обновява непрекъснато (на всеки 24 часа), но с течение на времето синтезът на нова хиалуронова киселина се забавя и произведеното количество намалява. И не само това – свободните радикали, генерирани от UV лъчи, замърсявания и стрес, ускоряват тази деградация: първо се появяват фините линии, после по-дълбоки бръчки и кожата започва да губи плътност. Проучвания показват, че към 50-ата година епидермисът вече не съдържа хиалуронова киселина, а в дермата има едва 50% от първоначалното количество.

Мнението на експертите на ETAT PUR

Хиалуроновата киселина съществува в различни размери на молекулата.

Вариацията с по-висока молекулна маса има отлични хидратиращи свойства на повърхността на кожата. Тя сформира защитен дишащ слой върху епидермиса. Тези необикновени качества ѝ позволяват да улавя водата и я правят един от най-ефективните хидратиращи агенти. По този начин кожата остава оптимално хидратирана, а изпаряването на водата в кожата се забавя.

Вариацията с по-ниска молекулна маса играе ключова роля в стимулирането на фибробластните клетки. Тези клетки отговарят за синтеза на всички компоненти на дермата (колаген, еластан, хиалуронова киселина) и гарантират една по-еластична, плътна и тонизирана кожа. Тази вариация стимулира производството на хиалуроновата киселина, която присъства в дермата по естествен път.

Поради доказаното действие и високата ефективност при лифтинг процедури и процедури против бръчки, ние избрахме тази хиалуроновата киселина за формулата на Чистата активна молекула Хиалуронова киселина, комбинирайки я с такава с висока молекулна маса за запазване на хидратацията в кожата.

История

Въпреки че за съществуването ѝ се знае от 1934 г., хиалуроновата киселина за първи път се използва в естетичната медицина чак през 1996 г. в процедури за изглаждане на бръчки.

Само за десет години тази молекула успява да промени изоснови начина, по който се борим със стареенето на кожата.

Иновациите и разнообразието на продуктите, както и напредъка, постигнат в техниките на инжектиране, всъщност бележат повратна точка в естетичните процедури за изглаждане, възстановяване на плътност и тонизиране на кожата.

Употреба в козметиката

Множество козметични продукти използват повърхностните хидратиращи свойства на хиалуроновата киселина с висока молекулярна маса.

Ние от ETAT PUR обаче избрахме да вложим и хиалуронова киселина с ниска молекулна маса в нашата формула, тъй като нейните дълготрайно регенериращи и заздравяващи свойства са научно документирани.

Може също да ви хареса: