Как да възвърнем хидратацията на дехидратираната кожа?

Как да възвърнем хидратацията на дехидратираната кожа?

 

Дехидратацията е един от най-разпространените кожни проблеми при възрастни, еднакво популярен при мъже и жени. Замърсяване, градски стрес, вятър, промени в температурите… Толкова много фактори могат да доведат до кожен дискомфорт и образуването на бръчици, които да ни накарат да повярваме, че лицето ни се състарява преждевременно. Как да рехидратираме дехидратираната кожа по естествен начин и да възстановим мекотата и красотата ѝ?

Какво представлява дехидратираната кожа?

Да разбулим първия мит: сухата кожа не е винаги дехидратирана! Сухата кожа се нуждае от подхранване и, следователно, от масла. Дехидратираната кожа страда от липса на вода. И все пак, когато кожата ни е дискомфортна, обтегната или сърбяща, бързо заключваме, че е суха. Затова и се впускаме към продуктите, фомулирани за този тип кожа.

Дехидратацията е временно състояние на кожата. Освен това е и доста по-разпространено явлението на временна дехидратация на кожата отколкото суха кожа, което от своя страна е трайно състояние. Дехидратацията се появява, когато защитният филм на епидермиса е увреден или когато изпаряването предизвиква редуциране на водните запаси.

Кожната дехидратация се появява най-вече на лицето, но може да засегне и някои части на тялото: лакти, колене, стъпала, длани и други. Може да е свързана с околната среда (температури, замърсяване, UV лъчи и т.н.), начина ни на живот (алкохол, цигари), емоционалното ни състояние (стрес, умора), медикаментозни лечения или дори с козметични продукти, които са твърде агресивни, ако не се внимава с употребата им.

Как да рехидратирате кожата си?

Подхранването и хидратацията вървят ръка за ръка в повечето козметични терапии. Наистина, хидролипидният филм се нуждае от достатъчно мазнини, за да ограничи загубата на вода. Въпреки това, хидратант за суха кожа може да не бъде достатъчен в борбата с дехидратацията.

И това е съвсем нормално. Лицето ви се нуждае от активни съставки, които да насърчат рехидратацията и възстановяването на водните запаси.

Ако вече използвате продукт за ежедневна хигиена, продукт за почистване на грим и хидратант, съвсем възможно е те да не са достатъчни да утолят жаждата на кожата. Трябва да смените предавката със специфични активни съставки за осезаема хидратация на кожата.

Алое вера за възстановяване на хидратацията

Алое вера е сукулентно растение, което означава, че може да задържа голям обем от вода в листата си, за да оцелява по време на дълги периоди на суша. Сокът, който листата съдържат е ценен източник на витамини и минерали.

Нашата Чиста активна молекула Алое вера се препоръчва за дехидратирана кожа, но и за отслабена кожа поради промяна в температурите, отопление или климатик, замърсяване, вятър и други. Тази молекула интензивно хидратира, регенерира и успокоява кожата, благодарение на богатството от хранителни вещества, които съдържа.

Хиалуронова киселина за намаляване на фините линии от дехидратация

Дехидратацията може да предизвика образуването на фини линии по лицето. На помощ в такива ситуации идва хиалуроновата киселина. Естествено налична в кожата, тази съставка е идеална за изглаждането на кожата и намаляването на малките нежелани бръчки…

Всяка от тези активни съставки може да бъде използвана в индивидуални програми: кожата се третира само с една активна съставка едновременно, за да се избегне коктейлен ефект с агресивно действие. Тъй като дехидратацията е временен кожен проблем, няма смисъл третирането да продължава дълго време. Най-често няколко седмици са напълно достатъчни.

Допълваща грижа за дехидратирана кожа

Докато усетите, че хидратацията и комфортът на кожата са се възвърнали, заложете на по-щадящ продукт за хигиена. Препоръчваме ви Нежната почистваща пяна, която ще запази баланса без да пресушава и ще помогне за успокояването на неприятните усещания за обтягане.

Хидратиращия продукт за лице съобразете с обичайния ви тип кожа. С редовна употреба на активна молекула за рехидратация, кожата ще възстанови комфорта си, а използването на по-богата, подхранваща текстура няма да спомогне за третирането на липсата на вода.

За да поддържате кожата на тялото хидратирана, не пропускайте да нанасяте Хидратиращо мляко за тяло всеки ден след душа. За зони с по-изразена дехидратация, като например лакти и колене, можете да масажирате по 1-2 капки върху зона от Чистата активна молекула Алое вера преди млякото за тяло.

Може също да ви хареса: