Пилинг ефектът на Гликоловата киселина

Пилинг ефектът на Гликоловата киселина

Включвайки гликоловата киселина в своята програма, вие се възползвате от AHA (алфа хидрокси киселина) с регенериращи, обновяващи и изглаждащи свойства. Това е активна съставка, за която е известно, че спомага за намаляването на белези от акне, петна, както и повърхностни и дълбоки бръчки. Ефектът на „новата кожа“ на гликоловата киселина е признат от дерматолози, специалисти по красота и козметични марки. За да се усетите и видите всички предимства от тази ценна молекула, заложете на чиста и прецизно концентрирана активна съставка.

Произходът на гликоловата киселина

В семейството на AHA, гликоловата киселина е фаворит. По-известна от млечната, ябълчната, лимонената и винената киселина, тя дължи своите предимства най-вече на малкия размер на молекулата си, което ѝ позволява да действа по-ефективно и в дълбочина.

В наши дни се използва често от различни козметични марки. Под формата на пилинг продукт, действието ѝ е много убедително върху здравето и вида на кожата.

Как действа гликоловата киселина за постигане на “нова кожа”?

Плодовите киселини често се използват в химическите пилинги, особено гликоловата киселина. За разлика от механичния пилинг, който използва частици за отстраняване на мъртвите клетки, химическият пилинг* не изисква масажиране. Така действието му е по-малко дразнещо за кожата.

Как действа гликоловата киселина?

  • Работи върху повърхността, като елиминира мъртвите клетки: ексфолира кожата и стимулира нейното обновяване, намалява белези и петна, причинени от UV лъчи или акне;
  • Допринася за видимо изглаждане на бръчките, тъй като гликоловата киселина стимулира производството на колаген и еластин;
  • Подготвя епидермиса да приеме друг продукт в програмата, например хидратант, защото позволява обновяването на клетките. Новите клетки са по-склонни да се поддадат на предимствата на хидратанта.

Как се използва гликоловата киселина?

Химичен пилинг* с гликолова киселина може да се направи в козметичен салон или у дома с подходящ продукт, в зависимост от резултатът, който търсите. Пилингът, извършван у дома, обикновено е по-повърхностен. Въпреки това помага за свиване на порите и за по-сияен тен. Внимавайте да не комбинирате гликолова киселина с други киселини, като салицилова киселина или лимонена киселина.

Etat Pur създаде продукт с прецизно концентрирана гликолова киселина, за да предизвика пилинг ефект* върху вашата кожа. Тествана под дерматологичен контрол, нашата Чиста активна молекула е формулирана с 10% гликолова киселина, за да увеличи максимално ефективността, като същевременно поддържа оптимална толерантност. Прониква в дълбоките и повърхностни слоеве на епидермиса, за да действа навсякъде, където лицето ви има нужда. Използвайте молекулата в продължение на 28 дни за оптимални резултати.

Избягвайте да излизате на слънце след пилинг и по време на всяко излагане, нанасяйте слънцезащита SPF 50.

* на повърхностните слоеве на епидермиса

Може също да ви хареса: