Глабридин за третиране на хиперпигментация

Глабридин за третиране на хиперпигментация

Появата на тъмни петна по кожата може да се дължи на много причини: многократно излагане на слънце, стареене на кожата, хормонални промени, белези, оставени от акне… За да се сбогуват с тази хиперпигментация, някои са готови да опитат всичко! Съществува обаче естествена молекула от растителен произход, чиито ефекти върху кожата са наблюдавани и документирани през вековете. Извлечен от женско биле, глабридинът е изсветляваща и изравняваща активна съставка, която е спечелила много потребители на органичната и натуралната козметика. Как работи?

Произходът на глабридин

Глабридинът е вещество, съдържащо се в корените и ризомите на женското биле, растение, известно от древността с многобройните си ползи. Китайските билкари го смятат за лекарство срещу липса на енергия (дефицит на „Чи“). Приемано през устата, женското биле се използва като средство за лечение на кашлица и бронхиални заболявания.

В козметиката, глабридин се използва за третиране на тъмни петна, причинени от възрастта, фактори в околната среда или някои възпалителни процеси, като акне. Изсветляващите и противовъзпалителни свойства на съставката обясняват високата ефективност при всички типове кожа, дори и тъмната.

Впечатляващо действие при пигментни петна на маска на бременността

Не е случайност, че козметичните ползи на глабридин са известни от стотици години. Това е една от най-ефикасните молекули за намаляване на:

  • Слънчеви петна;
  • Кожни белези, които придружават хормонални промени като менопауза;
  • Маска за бременността;
  • Хиперпигментация поради акне или белези;
  • Възрастови петна като лентиги

Как действа този мощен екстракт глабридинът?

  • Инхибира синтеза на меланин и по този начин помага за избледняване и изсветляване на петната по кожата на лицето, причинени от хиперпигментация. Ето как глабридинът намалява интензивността на кафевите петна, дори при тъмна кожа;
  • Изравнява тена и го прави по-сияен.

Как да третирате пигментни петна с глабридин?

Глабридинът се използва в състава на продукти с различни показания. Те може да са формулирани за избледняване на старчески петна или за изсветляване на определени белези по кожата. Глабридинът ограничава появата на петна, причинени от излагане на ултравиолетови лъчи (но остава важно да защитите кожата си с подходяща слънцезащита).

Глабридинът е молекула с отлична кожна толерантност и следователно може да се използва и при чувствителна кожа. Резултатите са видими след само 15 дни третиране, с прилагане сутрин и вечер върху зоните с пигментни петна. Препоръчително е да използвате продукта поне 1 месец, а ако пигментацията е по-стара и тъмна – 2 месеца, в комбинация с Гликолова киселина 10% през първите 4 седмици от програмата.

 

 

 

Може също да ви хареса: