Въпроси

Твоите въпроси, нашите отговори

След като добавиш желаните продукти в количката, кликни върху иконата-количка. На страницата “Твоята поръчка” ще можеш да прегледаш избраните продукти и да финализираш с клик върху бутона “Приключване на поръчката”. Имаш възможност да поръчаш като гост без регистрация. Ако предпочиташ да запазиш информацията си и история на поръчките, можеш да се регистрираш и при поръчка да влезеш в профила си.

Можеш да платиш с кредитна или дебитна карта, както и чрез профила си в ePay. Ако предпочиташ да платиш на куриера при доставка, избери опцията за наложен платеж.

След финализирането на поръчката ти, ще получиш имейл с потвърждение на имейл адреса си.

Стремим се да обработваме и изпращаме всяка получена поръчка в рамките на 2 работни дни.

Твоята поръчка ще бъде доставена от куриерска фирма Speedy. Ако желаеш да я вземеш от офис на куриера или да я пренасочиш за доставка до друг адрес, използвай линка, който Speedy ще ти изпратят.

След като влезеш в профила си, кликни върху иконата-профил. В секцията “Поръчки” ще видиш информация за всяка твоя поръчка и нейния статус.

Създаването на потребителски профил на etatpur.bg ще улесни процеса на поръчка от сайта, тъй като няма да има нужда да въвеждаш данните си всеки път. Освен това, ще имаш възможност да следиш поръчките си и да намираш по-бързо продуктите, които желаеш да поръчаш отново.

След като влезеш в профила си, посети секция “Детайли на профила”. Там ще видиш опцията да въвеш и потвърдиш нова парола.

За нас ще е удоволствие да ти съдействаме. Обади ни се на 02 439 39 39, пиши ни на contact@bg.naos.com или ни изпрати съобщение във Facebook или Instagram.

Биомиметичната козметика е иновативен начин за формулиране, подбиращ единствено съставки в перфектна хармония с кожата, които наподобяват нейните естествени съставки или техен ефект. С други думи, кожата е билогичния модел за всеки продукт.

Терминът идва от „bios“ – живот, и „mimesis“ – имитирам.

Органичната козметика произлиза от органичното земеделие и желанието да се ограничи до минимум употребата на пестициди и други синтетични химически продукти върху културите. Следователно, органичните плодове и зеленчуци не съдържат следи от химикали, за което са установени строги стандарти от Европейския съюз.

Ограничните козметични продукти се появяват около 2000 г. и дават началото на вълна от опозиция за употребата на съставки от петрохимичен произход, противоречиви консерванти (парабени, които са забранени съставки в органичните продукти от 2009 г.) за сметка на естествените съставки. От съставките с естествен произход, 95% трябва да бъдат от органично земеделие.

Съществуват множество сертифициращи органи по света, съответно и органични сертификати, които се различават в своите изисквания. За потребителя, това води до объркване. В допълнение, „органично“ не винаги означава с перфектна толерантност от кожата или доказана ефективност на продукта. Употребата на етерични масла, например, може да предизвика алергични реакции. „Органично“ не означава и „устойчиво отглеждане“ или „справедлива търговия“.

Следователно, „органично“ по отношение на козметични продукти има своите ограничения. Etat Pur искаше да направи повече и утвърди нови изисквания към формулирането на продуктите си, най-вече към подбора на съставки, включително и водата. Това е нов начин за създаване на козметични продукти.

Правилата на Etat Pur са изключително строги и иновативни, базирани на основополагащите принципи на органичните продукти, но много по-широкообхватни. Това е значителен напредък в козметиката.

Формулирането на биомиметичните продукти е базирано на биоекологичен патент (PATENT WO 98/31337). Продуктите са разработени с най-голямото уважение към кожата. Забранени за редица вещества: съставки от петрохимичен произход, като минерални масла и силикони, съставки от животински произход, като ланолин, изкуствени оцветители, консерванти без еко сертификати (парабени, формалдехиди, имидазолидинил урея), химични филтри, EDTA, BHA и BHT, фталати, PEG и PPG и др.

Формулите гарантирано не съдържат алергени.

Нито една съставка не е излишна или безполезна. Всяка съставка играе важна роля във формулата. Дори водата е биомиметична и в перфектна хармония с кожата.

Биомиметичните продукти съдържат само полезни съставки, повечето от тях разпознаваеми от кожата. Биомиметичнатата грижа уважава естествената екосистема на кожата и работи заедно с нейните естествени съставки. Следователно, няма опасност от увреждане или отслабване на кожата, дори и на най-чувствителната. В допълнение, една съставка не е задължително полезна за кожата, защото се добива от растение или е органична. И не е задължително продуктът, съдържащ такива съставки да е естествен или да има естествено действие. Това „добронамерено“ течение в козметиката, промотиращо естественото, осигурява само частично решение за очакванията на потребителя и нуждите на кожата.

ETAT PUR подбра най-ефективните молекули и растителни екстракти, за да третира най-разпространените кожни проблеми. Чистите активни молекули са козметични активни съставки в най-чистата им форма: стабилни, ефикасни и естествено налични в кожата. 

За всеки проблем има решение. Алтернатива на сложните формули с много действия, Чистите активни молекули позволяват таргетирането на конкретен проблем и осигуряват директен, ефективен отговор, тъй като всяка активна молекула е концентрирана в оптималната доза и се доставя на точното място, където е нужна.

За да могат да достигнат на точното място, където кожата се нуждае от тях, Чистите активни молекули са формулирани с патентованата система за дифузия IN-SKIN™. Формулите включват и биомиметична вода и съставки, които позволяват на активните молекули да проникнат в кожата и да действат в дълбочина. 

ETAT PUR изгради партньорства с избрани производители, за да гарантира възможно най-високото качество и 100% проследимост на съставките.

ETAT PUR изолира всяка от активните съставки в Чистите активни молекули и я постави в среда, благоприятна за проявяването на нейния ефект.

Целта е да се гарантира, че тя може да бъде абсорбирана напълно от кожата с максимална ефективност.

В зависимост от нейния характер (воден, маслен или амфифилен), тя се комбинира със специфична система за доставяне (патентована технология: IN-SKIN™). Тази система е проектирана по такъв начин, че всяка Чиста активна молекула да може да взаимодейства перфектно с кожата. Съответно, Чистата активна молекула не се смесва с останалите компоненти на традиционния крем, а тези компоненти могат да попречат на ефикасността.

Ако кожата има нужда: да, разбира се. Ако кожата по цялото лице е чувствителна и има мимически бръчки около очите, препоръчваме употребата на две Чисти активни молекули за всеки от двата проблема.

От друга страна, Чистите активни молекули за много ефективни и съветваме да не се използват повече от 3 едновременно, както и да се редуват сутрин и вечер според препоръката за самия продукт.

При много чувствителна кожа е препоръчително да се направи тест с малко количество от продукта.

С 8 Чисти активни молекули и 7 Биомиметични продукта за грижа за кожата, възможните комбинации са много и със сигурност достатъчни, за да подхождат на индивидуалните нужди на всеки.

Не, няма нужда от смесване. Чистите активни молекули се нанасят директно върху кожата преди хидратиращия биомиметичен продукт.

Всички Чисти активни молекули са формулирани в оптимална концентрация: това е точната доза, препоръчана от научни изследвания, която гарантира максимална ефикасност при пълна безопасност, дори при чувствителна кожа.

Всички Чисти активни молекули са преминали тестове за безопасност на очите и кожата. Формулите им са силно активни и затова е важно да се спазват препоръчаните дози. Определени Чисти активни молекули, поради своя специфичен начин на действие, не се подходящи за много чувствителна кожа. Такъв е случая с Лимонена киселина – AHA, например, която трябва да се използва през два-три дни при чувствителна кожа.

Пълен списък и детайли за състава на всеки един продукт има на неговата продуктова страница в сайта в секцията “Състав”. За допълнителни въпроси, свържете се с нас на contact@bg.naos.com.