Лимонена киселина за гладка и сияйна кожа

Лимонена киселина за гладка и сияйна кожа

Имате ли разширени пори, несъвършенства и неравен релеф на кожата? Помътнял ли е тенът на лицето от стрес, недоспиване и замърсяване? Лимонената киселина е една от обновяващите кожата молекули, известна със своето кератолитично и стягащо порите действие. Тя не само озарява тена, но и изравнява кожната текстура и редуцира белезите. И успява да случи всичко това с рекордна бързина, когато я използвате във формула с висока чистота и качество. Като допълваща грижа към основната програма, лимонената киселина действа мигновенно за възвръщане на сиянието.

Произходът на лимонената киселина

AHA, алфа хидрокси киселините, са най-често плодови киселини. Те могат да бъдат с естествен, синтетичен или биотехнологичен произход. Съществуват различни видове AHA: гликолова киселина, млечна миселина и… лимонена киселина. Лимонената киселина присъства в изобилие в плодове, като ягоди, портокал, ананас, касис и, разбира се, лимон. Точно от лимони е изолирана първата лимонена киселина през 18-ти век от шведския химик Карл Вилхелм Шееле.

В наши дни обаче, лимонената киселина не се извлича от лимони, а чрез биотехнология (какъвто е и случаят с нашата Чиста активна молекула) или с употребата на черна плесен (Aspergillus niger), която се появява по повърхността на плодовете и зеленчуците, когато ферментират.

Лимонената киселина се произвежда в значителни количества: около 1,8 милиона тона на година, както за козметични, така и за други цели. В козметиката е активна съставка, препоръчвана заради своето кератолитично действие и способността си да озарява лицето.

Двойното действие на лимонената киселина: кератолитично и стягащо

Защо козметичните марки харесват лимонената киселина толкова много? Това е една от най-ефикасните естествени молекули срещу мътна кожа без блясък и с неравен тен. Какво е действието?

  • Лимонената киселина насърчава клетъчното обновяване и елиминирането на мъртвите клетки: кожата е по-гладка и по-сияйна;
  • Стяга разширените пори и изравнява кожната текстура: тенът е по-равен и бистър.

Затова и се препоръчва за кожа с микрокисти и други дребни несъвършенства. Лимонената киселина е ефикасна и за намаляването на повърхностни белези от пъпки. Пилинг ефектът дава нова кожа!

Как да се справим с мътния тен и широките пори с лимонена киселина?

Мътният тен, умореният вид на кожата и появата на малки несъвършенства могат да бъдат знак, че кожата не може да се обновява. В този случай, третиране с лимонена киселина е препоръчително, под формата на крем, серум или химичен пилинг.

Чистата активна молекула Лимонена киселина 26% дава точната доза, за да осигурни баланса между оптимална ефикасност и висока толерантност на формулата за безопасна употреба. Препоръчваме ударно третиране в 4 поредни дни за действие върху разширените пори. След това използвайте молекулата 2 пъти седмично в продължение на 1 месец.

Лимонената киселина може да направи кожата фоточувствителна, затова препоръчваме да не се нанася сутрин или преди излагане на слънце без подходяща слънцезащита. Достатъчно ефикасна е, когато се използва самостоятелно и не препоръчваме да се комбинира с други киселини, като салицилова или гликолова. Използвайте молекулата вечер, върху почистена и подсушена кожа и преди хидратиращия крем.

Може също да ви хареса: