Как да изберем най-подходящия хидратиращ крем?

Как да изберем най-подходящия хидратиращ крем?

За да поддържаме кожата си здрава, не е достатъчно само да я почистваме всеки ден – трябва и да я хидратираме. Идеята, че хидратиращите кремове са само за суха кожа, всъщност е мит. Мазната, смесената или нормалната кожа също има нужда от хидратиране.

Доброто хидратиране на епидермиса позволява запазването на естествените му ресурси и поддържането на баланса. По този начин кожата Ви ще изглежда по-млада по-дълго време.

Но въпреки че е абсолютно необходим за Вашата програма, изборът на правилния хидратиращ крем се оказва изключително трудно начинание. Напълно нормално е човек да се обърка – дневни кремове, нощни кремове, матиращи емулсии, балсами… как да се ориентирате във всичко това?

Ние ще Ви помогнем в трудното търсене на идеалния хидратиращ крем.

Всъщност не е толкова сложно – просто трябва да изберете правилната текстура спрямо Вашия тип кожа.

Хидратиращ крем според Вашия тип кожа

Суха кожа

Сухата кожа произвежда по-малко мазнини и често е с чувство на дискомфорт. Защитният слой на нейната повърхност е деликатен и не особено ефективен.

А до какво води това? Кожата лесно се дехидратира и става все по-чувствителна с течение на времето.

Грижите за такъв тип кожа трябва да включват продукти с голямо количество подхранващи съставки, например растителни масла или восък, които да компенсират липсата на липиди в кожата. Когато е добре подхранена и защитена, кожата задържа по-ефикасно вода на клетъчно ниво и е по-устойчива на външни влияния.

Вашата кожа е суха? Препоръчваме Ви Богатия хидратиращ крем.

Нормална към смесена кожа

Противно на широкоразпространеното мнение, нормалната кожа не губи баланса си по-малко от сухата или мазната кожа. Въпреки че обичайно е по-гладка и без видими проблеми, нормалната кожа също се влияе от външни агресори и трябва да се бори със стареенето.

Вашата кожа е нормална? Препоръчваме Ви Универсалния хидратиращ крем.

Смесената кожа се характеризира с прекомерното производство на себум в т.нар. Т-зона. Кожата там е неравна и с видими разширени пори, докато по бузите е матирана и с равен релеф.

За да не нарушите баланса и нивото на хидратиране на нормалната към смесена кожа, е добре да използвате лек хидратиращ крем, който ще направи кожата по-еластична, ще засили нивото на комфорт и няма да я омазнява прекомерно.

Имате смесена кожа? Ще се влюбите в Лекия хидратиращ крем.

 

Мазна кожа

Мазната кожа се характеризира с обилна секреция на себум от мастните жлези.

Тази кожа изглежда омазнена и лъщи на светлината – особено в средата на лицето, като повърхността ѝ е неравна поради наличието на пъпки, черни точки и други несъвършенства, които запушват порите.

За такъв тип кожа се препоръчва лека емулсия или матиращ гел, за да намалите лъщенето на кожата и същевременно да я хидратирате. А под крема можете да нанесете молекули с таргетирано действие, които ще помогнат на кожата да се изчисти от различните несъвършенства. Това ще изравни кожната текстура и ще направи кожата по-фина.

Ако Вашата кожа е мазна, сутрин използвайте Матиращия гел, а вечер нанасяйте Лекия хидратиращ крем.

Хидратиращ крем според сезона

Ще Ви се наложи да адаптирате грижата за кожата си според сезона. В периоди с много високи или ниски температури, кожата се влияе силно от зимния студ или слънчевите лъчи и лятната жега.

Следователно трябва да изберете подходящ хидратиращ крем, който да защитава кожата и да осигурява веществата, които са ѝ нужни, за да остане хидратирана.

През зимните месеци себумът, който е основен компонент на естествената липидна бариера, обичайно намалява като количество. В резултат естествената защита на кожата също е отслабена. Кожата се изсушава, дехидратира се и може да стане по-чувствителна.

За такива периоди използвайте комфортен крем с повече подхранващи съставки и с богато съдържание на мастни вещества, като Универсалния хидратиращ крем.

През лятото себумът се втечнява от високите температури, сформира мазен течен слой по кожата и я кара да лъщи повече. Ако кожата Ви лъщи, не се колебайте да смените крема с продукт с по-лека текстура, който не е толкова богат на липиди, като Лекия хидратиращ крем.

Ако тези съвети не са Ви достатъчни и все още се колебаете, свържете се с нас за съдействие с правилния избор на хидратиращ крем за Вашата кожа.

Може също да ви хареса: