Ask.NAOS: Пълна прозрачност за съставките и формулите на нашите продукти

Разкрийте формулите и състава на козметичните ни продукти на Ask-NAOS.com

Знаете ли какво се съдържа в козметичните продукти, които нанасяте върху кожата си? А ако можехте да разкриете формулите им? За нас в NAOS прозрачността е символ на доверие. Ето защо NAOS представя Ask.NAOS, дигиталната платформа, която разкрива формулите, съставките, патентите и технологиите, използвани в нашите продукти.

„Подходящ ли е този козметичен продукт за кожата ми?“

Безопасността на продукта е причина номер едно за покупка при девет от десет потребители1.

През последните години значително нарасна осведомеността за това какво приемаме в тялото си външно и вътрешно, от храна до продукти за лична хигиена. Блогъри разказаха как не са мили лицето си в продължение на цял месец и как ефектът е бил състаряване на кожата с 10 години. Организации за защита на околната среда и на потребителските права се обръщат към здравните власти за регулации. Повечето от нас са имали далеч от прекрасен опит с продукт, което ни е оставило в чудене. Като цяло бихме искали да имаме много по-добра представа за това какви са съставките в продуктите, които използваме и как те ни влияят.

59% от потребителите четат списъка със съставки, преди да закупят козметичен продукт2.

Сега потребителите гледат предпочитаните от тях козметични марки под лупа. Съставките в тези продукти са подложени на все по-строг контрол, тъй като потребителите изследват подробно, за да разберат дали има странични ефекти, дългосрочни или други, за прилагането им ден след ден върху лицето и други части на тялото.

1 Ipsos, „Проучване на информираността и имиджа сред 1000 купувачи в аптеки и дрогерии“, 2018, Франция

2 2018 в данни, Observatoire des Cosmétiques

Козметичните съставки са наша основна грижа вече над 40 години

Формулиране на грижа за кожата и прецизен подбор на съставки

Вече 40 години лабораториите на NAOS са посветени на това да разработват продукти за грижа за кожата, които уважават и подкрепят нейното здраве и екосистемата ѝ.   

Екобиологията е нашият подход, който комбинира екология и биология. Ние разбираме кожата като екосистема, съставена от клетки, които са в постоянно взаимодействие помежду си и със средата.

За да запазим тази екосистема, дефинирахме много специфични критерии за подбор на съставки и формулиране на продуктите ни. Предпочитаме чисти, многофункционални съставки, близки до естествените съставки в кожата и винаги в точната доза, които да активират отново и да подсилят естествените механизми на кожата. Всичките ни съставки са внимателно селектирани с оглед на тяхната безопасност и ефикасност. Всичко, което правим, се ръководи от дълбокия ангажимент да гарантираме здравето на вас и на вашата кожа.

„Разбирането на кожата като екосистема е първият принцип в нашия уникален научен подход: екобиологията. Ние в NAOS сме посветени на това да разработваме продукти, които уважават тази екосистема и са перфектно усвояеми от кожата. Какъв по-добър начин да направим това от използването на съставки, естествено налични в кожата или близки до тях?“

Елоиз Колет, Мениджър Научни комуникации на NAOS

Ясна информация за формулите и съставките на продуктите на Ask-NAOS.com

Защото имате право да знаете какво нанасяте на кожата си и защото избираме с изключително внимание съставките, които използваме, NAOS представя Ask.NAOS, дигиталната платформа, която разкрива нашите формули и съставките в тях, патентите и технологиите, използвани в продуктите ни.

Все повече искаме да знаем и разбираме какво нанасяме върху кожата си. Важно е всеки един от нас да има достъп до информацията, от която има нужда, когато има нужда от нея. Ние сме пионери в прозрачността на всички наши продукти: 450 формули, 650 съставки и 40 патента и технологии, за които сме сигурни, че зачитат биологията на вашата кожа и вашето здраве.

Сега на Ask.NAOS  можете да разкриете 100% от нашите патенти, технологии и съставки. За да научите повече за формулата на конкретен продукт, сканирайте QR кода върху опаковката му или го потърсете на Ask-NAOS.com. Съставките са обяснени с оглед на естеството, ролята и произхода им. Има два начина да опознаете състава на продукта. Можете или да се консултирате със списъка на съставките на избрания продукт и да кликнете върху тях една по една, за да разберете повече, или да ги изследвате като група, въз основа на ролята им в продукта.

Така можете да вземете свои собствени обосновани решения за грижата за кожата си и за това какво нанасяте върху нея.