Ask.NAOS: Пълна прозрачност за съставките и формулите на нашите продукти

Ask.NAOS: Пълна прозрачност за съставките и формулите на нашите продукти

Знаете ли какво се съдържа в козметичните продукти, които нанасяте върху кожата си? А ако можехте да разкриете формулите им? За нас в NAOS прозрачността е символ на доверие. Ето защо NAOS представя Ask.NAOS, дигиталната платформа, която разкрива формулите, съставките, патентите и технологиите, използвани в нашите продукти.

„Подходящ ли е този козметичен продукт за кожата ми?“

Безопасността на продукта е причина номер едно за покупка при девет от десет потребители1.

През последните години значително нарасна осведомеността за това какво приемаме в тялото си външно и вътрешно, от храна до продукти за лична хигиена. Блогъри разказаха как не са мили лицето си в продължение на цял месец и как ефектът е бил състаряване на кожата с 10 години. Организации за защита на околната среда и на потребителските права се обръщат към здравните власти за регулации. Повечето от нас са имали далеч от прекрасен опит с продукт, което ни е оставило в чудене. Като цяло бихме искали да имаме много по-добра представа за това какви са съставките в продуктите, които използваме и как те ни влияят.

59% от потребителите четат списъка със съставки, преди да закупят козметичен продукт2.

Сега потребителите гледат предпочитаните от тях козметични марки под лупа. Съставките в тези продукти са подложени на все по-строг контрол, тъй като потребителите изследват подробно, за да разберат дали има странични ефекти, дългосрочни или други, за прилагането им ден след ден върху лицето и други части на тялото.

1 Ipsos, “Проучване на информираността и имиджа сред 1000 купувачи в аптеки и дрогерии”, 2018, Франция

2 2018 в данни, Observatoire des Cosmétiques

Козметичните съставки са наша основна грижа вече над 40 години

Вече 40 години лабораториите на NAOS са посветени на това да разработват продукти за грижа за кожата, които уважават и подкрепят нейното здраве и екосистемата ѝ.   

Екобиологията е нашият подход, който комбинира екология и биология. Ние разбираме кожата като екосистема, съставена от клетки, които са в постоянно взаимодействие помежду си и със средата.

За да запазим тази екосистема, дефинирахме много специфични критерии за подбор на съставки и формулиране на продуктите ни. Предпочитаме чисти, многофункционални съставки, близки до естествените съставки в кожата и винаги в точната доза, които да активират отново и да подсилят естествените механизми на кожата. Всичките ни съставки са внимателно селектирани с оглед на тяхната безопасност и ефикасност. Всичко, което правим, се ръководи от дълбокия ангажимент да гарантираме здравето на вас и на вашата кожа.

„Разбирането на кожата като екосистема е първият принцип в нашия уникален научен подход: екобиологията. Ние в NAOS сме посветени на това да разработваме продукти, които уважават тази екосистема и са перфектно усвояеми от кожата. Какъв по-добър начин да направим това от използването на съставки, естествено налични в кожата или близки до тях?“

Елоиз Колет, Мениджър Научни комуникации на NAOS

Ясна информация за формулите и съставките на продуктите на Ask-NAOS.com

Защото имате право да знаете какво нанасяте на кожата си и защото избираме с изключително внимание съставките, които използваме, NAOS представя Ask.NAOS, дигиталната платформа, която разкрива нашите формули и съставките в тях, патентите и технологиите, използвани в продуктите ни.

Все повече искаме да знаем и разбираме какво нанасяме върху кожата си. Важно е всеки един от нас да има достъп до информацията, от която има нужда, когато има нужда от нея. Ние сме пионери в прозрачността на всички наши продукти: 450 формули, 650 съставки и 40 патента и технологии, за които сме сигурни, че зачитат биологията на вашата кожа и вашето здраве.

Сега на Ask.NAOS  можете да разкриете 100% от нашите патенти, технологии и съставки. За да научите повече за формулата на конкретен продукт, сканирайте QR кода върху опаковката му или го потърсете на Ask-NAOS.com. Съставките са обяснени с оглед на естеството, ролята и произхода им. Има два начина да опознаете състава на продукта. Можете или да се консултирате със списъка на съставките на избрания продукт и да кликнете върху тях една по една, за да разберете повече, или да ги изследвате като група, въз основа на ролята им в продукта.

Така можете да вземете свои собствени обосновани решения за грижата за кожата си и за това какво нанасяте върху нея.

Може също да ви хареса: