Антиоксидантна защита с Витамин Е

Антиоксидантна защита с Витамин Е

Произходът на витамин Е

Нашият основен източник на витамин Е се намира в нашата диета. Авокадото, ядките, лешниците, бадемите, сардините и слънчогледовото масло съдържат достатъчно витамин Е, за да задоволят ежедневните ни нужди в рамките на една балансирана диета.

Защо се нуждаем от витамин Е?

Този витамин играе съществена роля в превенцията на някои заболявания, свързани с клетъчно възпаление (сърдечно-съдови заболявания, рак). Неговите антиоксидантни свойства му позволяват да защитава клетките в тялото ни. Същото важи и за клетките на нашата кожа.

Витамин Е за предпазване от стрес и замърсяване

Като естествен антиоксидант, витамин Е е особено полезен за всички типове кожа, засегнати от градския стрес или прекомерно излагане на UV радиация. В случай на прекомерно излагане на слънце или замърсяване, той разгръща своите свойства за защита на кожата:

Срещу свободните радикали:

Замърсяването, излагането на слънце, стресът и тютюнопушенето са носители на молекулите, отговорни за стареенето на кожата. Витамин Е, чрез своето антиоксидантно действие, улавя тези свободни радикали, като по този начин запазва младостта на нашата кожа.

В козметиката витамин Е може да се използва в различни форми. Кои са най-активните сред тях? Алфа-токоферол, който е 50 пъти по-ефективен, когато се прилага локално върху кожата, отколкото когато се приема през устата.

Изберете продукт за грижа за кожата, богат на витамин Е, за да предотвратите стареенето на кожата

Изборът на активни съставки е особено важен, когато търсите целенасочена грижа за кожата. Въпреки това кожата, подложена на значителен стрес като замърсяване, ултравиолетови лъчи или определени навици в начина на живот, може да изисква повече от продукт, съдържащ ниска доза витамин Е.

За да се погрижите за кожата си с витамин Е и да постигнете видими и дълготрайни ефекти, често е по-полезно да се подложите на интензивно третиране за няколко седмици.

Нашата Чиста активна молекула Витамин Е 3,93% е формулирана с алфа-токоферол, най-биологично активната форма на витамин Е и естествено налична в кожата. Можете да опитате Чиста активна молекула Витамин Е 3,93% като част от минимум 4-седмично лечение.

Може също да ви хареса: