Алое вера и хидратиращите му ползи за кожата

Алое вера и хидратиращите му ползи за кожата

Има ли някой, който да не знае за изключителното растение алое вера? Това растение вирее в топлите райони на планетата и е шампион в хидратацията, възстановяването и регенерирането. Изобилието му на витамини и минерални соли го прави много ефикасна натурална козметична активна съставка. Препоръчва се за отслабена и увредена кожа, както и при временна дехидратация. Как да се възползвате оптимално от ползите му? Изберете най-концентрираната форма на алое и проверете произхода и начина на отглеждане.

Произходът на алоето

Алое вера е многогодишен храст от рода Алое. Можете да го откриете във всички горещи зони на света, където неговите лечебни и козметични качества за известни от хилядолетия.

Това е едно наистина невероятно растение: способно е да съхранява водата, която му е нужна, за да оцелее и при най-сухите условия. Отрязвайки листо от алое, разбираме бързо къде складира запасите си. Разрезът разкрива две вещества. Едното, гъсто, жълто или червено, е сокът на растението, наричан още латекс: той има слабително действие върху тялото. Другото е белезникав гел, чието изобилие на вода, витамини и минерали го прави ценно, особено за чувствителна или дехидратирана кожа.

Алое вера: мощна рехидратираща и регенерираща съставка за лице

Откъде идва популярността на алоето от древността до наши дни? Пулпата на алое вера е 99% вода. В оставащия процент се съдържат изключителните качества на растението. Витамини A, C, E, B1, B2, B3, B4, B6, B12, фолиева киселина, минерали, ензими, аминокиселини, мастни киселини, салицилова киселина, монозахариди и полизахариди… истинска магическа отвара за тялото и по-специално за кожата.

Гелът от алое вера се отличава с три основни действия:

  • Интензивно хидратира: не просто възстановява нивото на хидратация в епидермица, но и помага на кожата да поддържа оптимална наличност на вода и да избегне дехидратацията;
  • Успокоява и укрепва отслабената кожа;
  • Подпомага регенерирането на кожата, като стимулира производството на основни компоненти в различните слоеве на дермата. Спасение за увредената кожа!

Третиране с Алое вера в оптимална концентрация

Лицето ви е дехидратирано, уморено, под атаката на вятър, слънце, студ или замърсяване? Страдате ли от слънчево изгаряне или зачервяване поради чувствителността на кожата ви? Ако сте мъж, кожата ви е отслабена или раздразнена от бръснене?

Гелът от алое вера е активната съставка, предназначена да помогне на кожата ви да възвърне своя комфорт и идеалното ниво на хидратация. Много козметични продукти включват именно тази съставка във формулата си.

Etat Pur разработи специфична активна съставка на базата на алое вера. Ценното вещество, взето директно от листата на растението, е концентрирано 200 пъти: оптимална дозировка в света на козметиката! Това гарантира, че ще се възползвате от всички предимства на гела без неблагоприятни ефекти, тъй като алое вера се понася много добре от кожата. В допълнение, растението, използвано за производството на нашата Чиста активна молекула Алое вера, е отгледано в Гватемала, с устойчив подход, без използването на химически торове.

Може също да ви хареса: