Жан-Ноел Торел: Мисията на Etat Pur

Създателят на NAOS (Bioderma, Esthederm и Etat Pur), Жан-Ноел Торел, фармацевт и биолог, разработи нов подход към козметиката с Etat Pur.

Жан-Ноел Торел

„Мечтаех за нещо съвсем различно. Мечтаех за марка, която отговаря на нуждите на всеки, независимо дали са бедни или богати, млади или стари, без значение какъв е цветът на кожата им, начинът им на живот, предпочитанията и желанията им.

Исках да създам марка с най-високата възможна чистота, ефикасна и напълно щадяща за всеки тип кожа.“

Жан-Ноел Торел

Една проста и революционна идея

Etat Pur е марка, родена от парадокс. Съвременната козметична индустрия се развива към пренасищане на продукти с активни съставки, подвеждащи обещания, решения за формули-чудо „всичко в едно“, които често ни оставят разочаровани и без наистина видима ефикасност. Но всъщност, 70% от нас нямат кожни проблеми.

Дерматологията ни учи, че не е необходимо, дори е вредно, да се нанасят активни съставки върху кожата, ако тя не се нуждае от тях. Всяко действие предизвиква реакция, резултат от неконтролирани ефекти на смесване и натрупване на излишни съставки.

За да избегнем прекомерното третиране на кожата, започнахме с идея, която е едновременно проста и революционна: да отделим активните съставки от ежедневната грижа за кожата, за да ѝ даваме точно това, от което се нуждае.